Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Pepesan Udang

Geroosterde pakketjes van pittige garnalen


Ingrediënten:

- 400 gr. gepelde garnalen
- 50 ml. olie
- 1 limoen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel asem
- tauge
- aluminiumfolie

Bumbu:

- 2 kemirienoten
- 2 daun salam
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 theelepels kunyit
- halve theelepel sereh
- halve theelepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- zout

Bereiding:

Maal de bumbu, behalve de daun salam, tot een pasta. Snijd de uien en knoflook heel fijn en meng dit met asem, olie en de bumbu. Meng de garnalen met het bumbumengsel. Verdeel dit in 4 porties op stukken aluminiumfolie en maak de pakketjes goed dicht. Verwarm de oven 10 min. voor op 275 graden en rooster de pakketjes ca. 20 min. op 200 tot 225 graden. Snijd de limoen in schijfjes. Garneer met limoen en een beetje tauge.

download