De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pepes Base Bali
Gestoomde vispakketjes in bananenblad
Ingrediënten:
- 500 gr. visfilets
- 3 daun djeruk purut
- 1 tomaat
- 1 takje kemangi
- 1 eetlepel gula bali
- sap van 2 limoenen
- zout
- bananenblad
- cocktailprikkers
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 rawits
- 3 schijfjes djahe
- 1 cm. kencur
- 1 serehstengel
Bereiding:
Smelt de gula bali. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Snijd de vis in kleine stukjes. Snijd de daun djeruk purut heel fijn en snijd de tomaat in partjes. Rits de blaadjes van de kemangi van het takje. Meng de vis met de bumbu, daun djeruk purut, tomaat, kemangi, gula bali, het limoensap, zout naar smaak en verpak steeds kleine porties in gewassen bananenblad van ca. 25x20 cm. Zet de uiteinden met prikkers vast. Stoom de pakjes in ca. 15 min. gaar en leg ze voor het serveren nog even onder de grill.