De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pengat Pisang Ubi
Zoete aardappelen en banaan in zoete kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 250 gr. zoete aardappelen
- 7,5 dl. water
- 25 gr. santen, blok
- 100 gr. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 bananen
- 250 gr. gula djawa
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de bananen en snijd ze in stukken. Verbrokkel de gula djawa. Kook de zoete aardappelen met de suiker en de santen gaar in het water. Wrijf het mengsel door een zeef en doe het terug in de pan. Voeg er de banaan, vanillesuiker, gula djawa en wat zout naar smaak aan toe en kook het mengsel voortdurend roerend tot alle suiker is gesmolten. Serveer het gerecht warm of koud.
download