De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pencok Ayam
Gegrilde kip met kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 3,5 dl. santen
- 2 eetlepels asemwater
- 6 daun kemangi
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel djahe
- 1 eetlepel zout
- 5 kemirienoten
- peper
Bereiding:
Pel de sjalotten en knoflook en snijd het fijn. Snijd de lomboks in ringen. Pof de kemirienoten en wrijf ze fijn met de overige bumbukruiden in de vijzel. Snijd de kemangi fijn. Grill de kip gaar, ontbeen het en verdeel de kip in grote stukken. Leg het vlees op een schaal. Meng de bumbu, basilicum en de santen in een pan en breng het mengsel al roerende aan de kook. Zet het vuur wat zachter en laat het gaar sudderen. Voeg asemwater en eventueel zout naar smaak toe. Schenk dit over de stukken kip.
download