Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Besengek Lima

Gestoofde kip in pittige kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 2 theelepels zout
- 3 eetlepels olie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode rawits
- 1 theelepel ketumbar
- mespunt djinten
- 1 schijf laos
- 2 kemirienoten
- halve theelepel trassi
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 koppen santen
- 1 theelepel gula djawa
- 1 eetlepel asemwater

Bereiding:

Snipper de uien, pers de knoflook, snijd de rawits fijn en rasp de laos, gula djawa en de kemirienoten. Snijd kip in stukken. Wrijf de kip goed in met het zout en bak in de hete olie de kip lichtbruin. Voeg de ui en knoflook bij de kip in de wok en bak de uien tot ze gaan kleuren. Voeg daarna de rawits, ketumbar, djinten en laos toe en bak het geheel ca. 1 min. door. Voeg daarna de kemirienoten toe en schep het geheel goed om. Voeg de trassi en de kokos toe. Roerbak dit nogmaals een minuut. Voeg de santen en de gula djawa toe en laat het geheel nu 30 min. sudderen. Roer het asemwater er door en serveer het geheel meteen.

Ayam Besengek Lima