Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Besengek Empat

Gestoofde kip met kokosmelk

Ayam Besengek Empat | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Voletta


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 groene lomboks
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 20 gr. laos
- 3 theelepels trassi
- 1 dl. asemwater
- 1 dl. santen
- 1 bosje koriander
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Maak de ui, knoflook, lomboks en laos fijn in de vijzel en voeg de ketumbar, djinten en trassi toe. Fruit dit mengsel aan in olie en voeg de in stukken gesneden kip toe. Bak de kip bijna gaar. Blus af met het asemwater en de santen en stoof de kip verder gaar. Serveer de kip met vers gehakte koriander erover gestrooid.

Ayam Besengek Empat