De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Nasi Goreng Dua
Gebakken rijst met kipfilet en garnalen
Ingrediënten:
- 350 gr. rijst
- 250 gr. kipfilet
- 250 gr. gepelde garnalen
- 2 eetlepels olie
- 3 eieren
- 1 ui
- 2 groene lomboks
- 1 teen knoflook
- 1 prei
- 1 theelepel gemalen ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 3 eetlepels ketjap manis
Bereiding:
Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de lomboks en prei fijn. Bak een omelet van de eieren, snijd dit in dunne reepjes en houd dit apart. Kook en stoom de rijst gaar. Verhit de wok met een beetje olie. Fruit hierin de ui, prei, knoflook en lomboks tot de ui glazig is. Voeg de ketumbar en djinten toe. Snijd de kip in kleine reepjes en voeg dit samen met de garnalen toe in de wok. Schep het geheel regelmatig om tot het goed gehusseld is en de kip en garnalen gaar zijn. Voeg de rijst, ketjap en omeletreepjes toe. Schep het goed door. Garneer met reepjes omelet.