Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng

Gebakken rijst met vlees en groenten


Ingrediënten:

- 400 gr. rijst
- 400 gr. restjes vlees, kip, garnalen
- 2 eieren
- olie
- 300 gr. tauge, kool, prei
- 4 uien uien
- 2 tenenknoflook
- selderie
- bieslook
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels ketjap
- zout

Bereiding:

Snijd de uien fijn, snipper de knoflook en hak de selderie en bieslook fijn. Bak van de eieren een omelet. Laat het afkoelen en snijd de omelet in zeer dunne sliertjes. Kook de rijst zo droog mogelijk. Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen. Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn. Voeg er de restjes vlees aan toe en fruit alles nog even door. Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knapperig te houden. Schep het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is. Maak het gerecht af met sambal en ketjap. Roer er vlak voor het opdienen de selderie en bieslook door. Garneer de Nasi Goreng met de reepjes omelet en eventueel met augurkjes.

Nasi Goreng