Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bawang Tiga

Kipfilet in een pittig sausje gegarneerd met sjalotjes en lombok


Ingrediënten:

- 300 gr. kipfilet
- 8 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 dl. water
- zout

Bumbu:

- 2 cm. djahe
- 1 cm. laos
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels water
- halve theelepel asempasta
- halve theelepel zwarte peperkorrels

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes, 5 sjalotten grof snijden, 3 sjalotjes in ringen, de knoflook fijnsnijden en de lomboks in ringen. Rooster de peperkorrels kort. Fruit de sjalotjes en knoflook kort. Voeg de kip toe en roerbak totdat het vlees gebruind is. Voeg nu het water toe en breng het aan de kook. Voeg de bumbu en het merendeel van de lombok toe, breng op smaak met zout. Laat op laag vuur sudderen totdat de kip gaar is. Overscheppen in een diep bord en garneren met de sjalotringetjes en lombokringetjes. De hoeveelheid is goed voor 2 personen.

Ayam Bawang Tiga