Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Ayam Sayur

Mie met kip en groenten


Ingrediënten:

- 500 gr. mie
- 250 gr. kipfilet

Groenten:

- 1 prei
- 250 gr. broccoli
- 100 gr. tauge
- 2 lente-uien
- 1 rode paprika
- 150 gr. winterwortel

Smaakmakers:

- 4 schijven djahe
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok

Saus:

- 1 eetlepel sambal
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel rijstwijn
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel olie

Beslag:

- 80 gr. maizena
- 2 eieren
- zout
- peper

Overige ingrediënten:

- 1 eetlepel rijstwijn
- 2 eetlepels ketjap
- olie
- zout

Bereiding:

Kook de mie en spoel goed af met koud water. Snijd de groenten. Kook de broccoli kort. Meng de sausingrediënten. Maak van de beslagingrediënten een beslag. Snijd de kipfilet in reepjes, haal die door het beslag en frituur ze in de olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak in 2 eetlepels olie de smaakmakers, voeg de groenten toe en roerbak tot ze bijna gaar zijn. Voeg de ketjap toe. Voeg de saus toe en roer goed door. Dan de tauge en kipreepjes toevoegen en goed doorwarmen. Doe olie in een schone wok en roerbak de mie. Dan de ketjap toevoegen en afblussen met de rijstwijn of de sherry. Voeg het groente-vleesmengsel toe en dien op. Servering voor 4 tot 6 personen.

Mie Ayam Sayur