Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bali

Kip op Balinese wijze

Ayam Bali | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 braadkuiken
- 4 dl. dunne santen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 schijfje djahe
- 4 kemirienoten
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels ketjap manis
- bawang goreng

Bereiding:

Verdeel de kip in 8 stukken. Snipper de ui, djahe en knoflook. Snijd de lomboks in ringen. Pof de kemirienoten in een droge wok. Dep de stukken kip droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Blend intussen ui, knoflook, djahe, sambal, kemirienoten en ketjap tot een dunne pasta. Neem de gebakken kip uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Verhit in een wok 1 eetlepel olie en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de pasta. Voeg daarna de suiker, citroensap, een beetje zout en de santen toe. Breng alles al roerend aan de kook. Leg de stukken kip in de saus en laat ze in 20 tot 25 min. boven een laag vuurtje zachtjes gaar worden. Keer de stukken regelmatig om en schep af en toe wat saus over de stukken. Het is de bedoeling dat door het indampen slechts de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid saus overblijft. Doe alles op een voorverwarmde schaal en strooi er de lombok over en eventueel enkele eetlepels bawang goreng.

Ayam Bali