Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Langga Roko

Gekruide moten makreel in bananenblad van de bbq


Ingrediënten:

- 2 makrelen van ca. 500 gr
- 7 sjalotten
- 3 eetlepels olie
- 5 tenen knoflook
- zout
- 5 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 1 cm. kunyit
- halve theelepel ketumbar
- 3 schijven laos
- 5 kemirienoten
- 2 eetlepels olie
- bananenblad

Bereiding:

Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze heel fijn. Was de lombok en hak hem heel fijn. Schil de kunyit en laos en snijd ze heel fijn. Verwijder de koppen van de makreel, maak de vissen schoon en snijd ze in moten. Rooster voor de kruidenpasta de ketumbar en de kemirienoten ca. 2 min. in een koekenpan en wrijf ze in de vijzel fijn. Voeg de sjalotjes, knoflook, de lomboks, de sereh, kunyit en laos toe en wrijf alles fijn tot een pasta. Meng de pasta met de olie, zout naar smaak en de moten vis. Verdeel de gekruide vis in 2 porties. Verpak elke portie in een stuk gewassen bananenblad, zet de uiteinden vast met satehstokjes en rooster ze boven een bbq aan beide kanten gaar.

Langga Roko