Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Ketjap

Pittige geroosterde kip van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 kip
- margarine
- ketjap manis
- 1 schijfje laos
- 1 serehstengel
- 3 daun salam
- 5 rawits

Bumbu:

- 2 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- 5 kemirienoten
- 5 cm. kunyit
- zout naar smaak

Bereiding:

Kneus de laos en de serehstengel en stamp de rawits fijn. Maak de kip schoon en snijd het in 4 stukken. Snipper de sjalotten en knoflook. Maak alle ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Kook de kip met voldoende water, de bumbu, laos, salam en serehstengel. Roer dit door en kook tot de kip gaar is en de smaak in de kip is getrokken. Rooster de kip op de barbecue terwijl je de kip insmeert met de fijngemaakte rawits. Bedruip de kip met margarine en de ketjap tot de kip mooi bruin van kleur is.

Ayam Bakar Ketjap