Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Talam Dua

Pudding in laagjes


Ingrediënten:

- 0,7 ltr. melk
- 120 gr. rijstebloem
- 150 gr. gula djawa
- 50 gr. santen
- 30 gr. witte suiker
- zout

Bereiding:

Breng in een pan 5 dl. van de melk aan de kook met de gula djawa en een snufje zout. Los de gula djawa voortdurend roerend in de melk op. Strooi 60 gr. van de rijstebloem in de kokende melk. Blijf al roerend, boven een laag vuur, hiervan een dikke pudding koken. Schep de dikke, bruine pudding in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Laat de pudding koud worden.

Breng in een pan de rest van de melk aan de kook met de santen, de suiker en een snufje zout. Los de santen voortdurend roerend in de melk op. Strooi de rest van de rijstebloem in de kokende melk en laat het boven een klein vuur, voortdurend roerend, een dikke pudding van koken. Schep de dikke, witte pudding op de afgekoelde bruine pudding en laat het geheel afkoelen en stijf worden. Stort de pudding op een schaal.

Kue Talam Dua