Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Kue Talam Dua
Pudding in laagjes
Ingrediënten:
- 0,7 ltr. melk
- 120 gr. rijstebloem
- 150 gr. gula djawa
- 50 gr. santen
- 30 gr. witte suiker
- zout
Bereiding:
Breng in een pan 5 dl. van de melk aan de kook met de gula djawa en een snufje zout. Los de gula djawa voortdurend roerend in de melk op. Strooi 60 gr. van de rijstebloem in de kokende melk. Blijf al roerend, boven een laag vuur, hiervan een dikke pudding koken. Schep de dikke, bruine pudding in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Laat de pudding koud worden.
Breng in een pan de rest van de melk aan de kook met de santen, de suiker en een snufje zout. Los de santen voortdurend roerend in de melk op. Strooi de rest van de rijstebloem in de kokende melk en laat het boven een klein vuur, voortdurend roerend, een dikke pudding van koken. Schep de dikke, witte pudding op de afgekoelde bruine pudding en laat het geheel afkoelen en stijf worden. Stort de pudding op een schaal.