Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar

Gekruide, gegrilde kip


Ingrediënten:

- 2 kipkarbonades
- 2 kippenpoten
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 6 kemirienoten
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 2 cm. djahe
- 4 daun djeruk purut
- 1,5 ltr. santen
- 1 eetlepel ketjap manis
- peper
- zout

Bereiding:

De ketumbar en djinten roosteren zonder olie, daarna samen met knoflook, kemirienoten, sereh, sjalotten en djahe malen in de vijzel. Bak de kip samen met de kruiden iets bruin. Voeg de salam, djeruk purut, kokosmelk, zout en peper naar smaak toe. Als de kokosmelk is verdampt, neem dan de kip uit de pan. Smeer de kip in met ketjap en grill het tot het lekker bruin is.

Ayam Bakar