De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Anggur
Kip gesudderd in een rode wijnsaus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 100 gr. boter
- 1,5 grote ui
- 3 kruidnagels
- halve fles rode wijn
- pijpje kaneel
- nootmuskaat
- azijn
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en kruid ze met peper, zout en nootmuskaat en braad ze aan in boter. De kip uit de pan halen en smoor de fijngesneden ui in de jus tot glazig. De stukken kip terug leggen in de pan onder toevoeging van kruidnagels, suiker, kaneel, een scheutje water en de rode wijn. De kip gaar laten sudderen. Aangezien dit gerecht zoetzuur van smaak moet zijn, kun je eventueel wat azijn toevoegen.
download