Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Abon Sapi

Pikante drooggebakken rundvlees


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 25 gr. santen
- 1 dl. water
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 daun salam
- 3 theelepels ketumbar
- 2 theelepels gula djawa
- 2 theelepels citroensap
- 1,5 theelepel djinten
- 1 mespunt laos
- 3 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Leg het vlees in een pan met een laag water en breng het aan de kook. Doe het vuur wat zachter, leg het deksel op de pan en laat het vlees ca. 2,5 uur zachtjes sudderen tot het gaar is. Haal het vlees uit de pan en rafel het met twee vorken uit elkaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Maak dit samen met de ketumbar, djinten en gula djawa fijn in de vijzel.

Vermeng in een kom het vlees met de fijngewreven kruiden, laos, citroensap en wat zout. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vleesmengsel ca. 5 min. Voeg de santen, 1 dl. water en de daun salam toe. Doe het vuur wat zachter en laat alles, zonder deksel op de pan, zachtjes koken tot bijna alle vocht is verdampt. Verwijder de daun salam voor het opdienen.

Abon Sapi