Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kue Cucur
Hele zoete, gefrituurde koeken
Ingrediënten:
- 180 gr. rijstmeel
- 50 gr. tarwebloem
- 250 ml. water
- 250 gr. gula djawa
- halve theelepel zout
- halve theelepel kaneel
- olie om te frituren
Bereiding:
Meng rijstmeel en tarwebloem in een kom. Roer hier zout en kaneel goed door. Kook het water en los de gula djawa hierin op tot het wat stroperig wordt. Voeg nu beetje bij beetje de suiker bij het meelmengsel tot je een mooi beslag hebt. Laat dit nu ca. 8 uur onafgedekt staan.
Verhit een laagje olie (2 eetlepels) in een wok. Giet met een soeplepel wat beslag midden in de hete olie. Prik in het midden met een prikker en frituur dit tot het gaar is. Houd al prikkend de cucur op zijn plek tot de randjes zijn omgekruld. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Kue Cucur