Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Coklat Rambutan

Luchtige chocoladecake met rambutan


Ingrediënten:

- 200 gr. bloem
- 15 gr. maizena
- 15 gr. cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 5 eieren
- 250 gr. margarine
- 175 gr. suiker
- zout
- vanille-essence
- 1 blik rambutan

Glazuur:

- 100 gr. chocolade
- 25 gr. boter

Bereiding:

Laat de rambutan goed uitlekken en snijd ze eventueel in kleine stukjes. Bestuif de stukjes met wat bloem om te verkomen dat ze, tijdens het bakken, gaan zakken in het beslag. Verwarm de oven voor op 170 graden. Beboter een bakblik en bestuif die licht met bloem.

Zeef de bloem, bakpoeder, maizena, cacaopoeder en zout een paar keer, totdat alles goed is vermengd. Zet aan de kant. Klop de boter romig en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en mix tot een witte, romige massa samen met de vanille. Klop dan de eieren één voor één door de boter. Zorg dat ze goed vermengd worden. Daarna beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor mixen. Roer de stukjes rambutan door het beslag en giet dit in de bakvorm en bak de cake in 60 min. gaar (test met een satehprikker).

Laat de cake 15 min. in de vorm afkoelen, stort hem dan op een rooster en laat het goed afkoelen. Smelt de chocolade met de boter in een schaaltje, dat in heet water hangt (au-bain-marie). Roer goed door tot alles gesmolten is en smeer dit over de afgekoelde cake. Versier naar wens.

Kue Coklat Rambutan