Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asinan Bogor

Salade van vruchten en groenten met sausje


Ingrediënten:

- 1 komkommer
- 1 wortel
- 2 appels of 2 kedondongs
- 2 peren of 2 yambonen
- 1 kleine ananas
- 100 gr. tauge
- 100 gr. witte kool
- 100 gr. Chinese kool

Voor de dressing:

- 60 gr. bruine suiker
- wat water
- 1 eetlepel poedersuiker
- trassi
- ebi
- 2 rode rawits
- 1 lombok
- 2 dl. moutazijn
- 1 theelepel zout

Voor de garnering:

- 100 gr. pinda's
- sla
- kroepoek

Bereiding:

Rooster de pinda's. Schil de wortel en de komkommer en snijd ze in hele dunne reepjes. Appels en peren in niet te dunne plakjes snijden. Ananas in blokjes snijden. Gebruik je kedondong of yam-boon dan deze eerst schillen. De bruine suiker met water voor de dressing in een pannetje laten smelten en overdoen in een schaal. De andere ingredienten voor de dressing in de blender tot een glad papje draaien. Het mengsel bij de suikerstroop doen. Goed roeren en des gewenst op smaak brengen. Alle ingredienten voor de salade door de dressing roeren en een nacht in de koelkast laten staan om de smaken goed te laten inwerken. Kort voor het serveren op een grote schaal doen en garneren met slablaadjes, pinda's en de kroepoek.

Asinan Bogor