Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asinan

Tofu met groenten in sambalsaus


Ingrediënten:

- 200 gr. tauge
- 1 ltr. water
- 1 tahu
- 1 krop sla
- 1 komkommer
- 6 koolbladeren
- 1 bosje radijsjes
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel sambal trassi
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels vloeibare gula djawa
- 1,5 theelepel trassi
- 3 theelepels suiker

Bereiding:

Snijd de tahu in 6 plakken. Breng het water in een pan aan de kook en voeg dan de sambal oelek, trassi, zout en de azijn toe. Snijd de komkommer in stukken van ca. 3 cm. dik. Voeg vervolgens de tahu, kool, komkommer en radijsjes toe. Roer dit even door en zet het vuur uit, laat dit een nacht staan.

Maak een sausje van de gula djawa, suiker, sambal trassi en 3 eetlepels vocht uit de pan. Haal de tahu en de groenten uit de pan en snijd dit in stukjes. Maak de tauge schoon en doe het in een vergiet. Giet er dan heet water overheen en laat het uitlekken. Leg op een schaal wat sla, daarop de tahu en de groenten met daar bovenop de tauge. Giet de saus erover.

Asinan