De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Asem-Asem Tahu
Pittige, gestoofde tofu
Ingrediënten:
- 150 gr. tahu
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 groene lombok
- 1 daun salam
- stukje asem
- 1 theelepel laos
- halve eetlepel ketjap
- olie
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Doe de asem in een kommetje met 4 eetlepels warm water en knijp het goed uit. Snijd de tahu in kleine dobbelsteentjes. Halveer de lomboks, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes. Fruit de ui, knoflook, lomboks en laos ca. 2 min. in een beetje olie. Doe er een kopje water, daun salam, tahu, asemwater en de ketjap bij. Laat het een kwartiertje sudderen. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
download