De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kepiting Bakar
Geroosterde krab van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 krab
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 2 rode lomboks
- 1 kleine tomaat
- 2 eetlepels ketjap manis
- mespuntje witte peper
- zout
Bereiding:
Snipper de uien, pers de knoflook uit, snijd de lomboks fijn en ontvel en ontpit de tomaat. Snijd de djahe heel fijn. Snijd de tomaat in kleine partjes. Maak de krab goed schoon en kook het in ca. 10 min. gaar in kokend water met een beetje zout. Haal de krab uit de pan, laat het een beetje afkoelen en snijd de krab aan de onderkant open. Wrijf de ui, knoflook, lomboks, djahe en tomaat fijn in de vijzel. Meng dit met de ketjap en zout naar smaak goed door elkaar. Bestrijk de krab met dit mengsel en rooster hem boven een barbecue aan beide kanten gaar.