Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Udang

Garnalen in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 400 gr. Noorse garnalen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 schijfjes djahe
- 6 kemirienoten
- 3 dl. dunne santen
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- 2 theelepels sambal trassi
- 1 theelepel ketjap asin
- 1 theelepel gula djawa
- 1 eetlepel korianderblaadjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- zout
- peper

Bereiding:

Snipper de ui, pers de knoflook en rasp de djahe. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in de vijzel. Hak de korianderblaadjes. Marineer de garnalen in het citroensap met peper en zout ca. 15 min. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de djahe, kunyit, sambal, kemirienoten, djinten en gula djawa toe en fruit het geheel ca. 1 min. Voeg de santen en ketjap toe en laat het dan 5 min. zachtjes koken. Voeg de garnalen toe, schep het goed om en maak het snel weer heet. Dien dit gerecht gelijk op en strooi de korianderblaadjes erover ter garnering.

Kari Udang