De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Asem Manis Tempeh
Gestoofde tempeh in kokosmelk
Ingrediënten:
- 150 gr. tempeh
- 20 gr. santen
- halve ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gula djawa
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel ketjap
- halve theelepel peper
- mespuntje nootmuskaat
- olie
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de tempeh in plakjes van ca. 5 mm. dik. Wrijf de ui, knoflook, peper en nootmuskaat fijn in de vijzel. Fruit dit ca. 2 min. in een beetje olie. Doe er een kopje water bij samen met de santen, azijn, ketjap en gula djawa. Breng het aan de kook en roer het goed door. Doe de tempeh erbij, eventueel een beetje zout naar smaak en laat het 15 min. sudderen.
download