De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Asem Manis Schol
Gefrituurde schol met een zoete gembersaus
Ingrediënten:
- 2 schollen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 schijfjes djahe
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels asemwater
- halve eetlepel gula djawa
- 2 theelepels sambal manis
Bereiding:
Schil en rasp de djahe. Smeer de schollen in met het asemwater en laat dit een half uur intrekken. Snipper de ui en knoflook fijn. Wrijf de ui, knoflook, djahe, gula djawa en sambal fijn in de vijzel. Fruit dit in hete olie even aan, giet er vervolgens een half kopje water en de ketjap bij en laat de saus op een laag vuur ca. 10 min. pruttelen. Frituur de vis bruin en gaar in hete olie. Leg de vis op een verwarmde schaal en giet de saus er over.
download