Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asem Manis Schol

Gefrituurde schol met een zoete gembersaus


Ingrediënten:

- 2 schollen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 schijfjes djahe
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels asemwater
- halve eetlepel gula djawa
- 2 theelepels sambal manis

Bereiding:

Schil en rasp de djahe. Smeer de schollen in met het asemwater en laat dit een half uur intrekken. Snipper de ui en knoflook fijn. Wrijf de ui, knoflook, djahe, gula djawa en sambal fijn in de vijzel. Fruit dit in hete olie even aan, giet er vervolgens een half kopje water en de ketjap bij en laat de saus op een laag vuur ca. 10 min. pruttelen. Frituur de vis bruin en gaar in hete olie. Leg de vis op een verwarmde schaal en giet de saus er over.

Asem Manis Schol