De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Cakalang Bakar
Tonijn van de barbecue, gestoofd in een zeer pittige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. tonijn
- 1 eetlepel limoensap
- 9 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 9 rawits
- 5 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- zout
Bumbu:
- 5 cm. kunyit
- 5 kruidnagels
- halve theelepel nootmuskaat
Bereiding:
Meng het limoensap met wat zout en marineer de vis hierin voor ca. 40 min. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn. Snijd de sjalotten, knoflook, lomboks en de rawits fijn en kneus de sereh. Rooster de vis op de barbecue voor 15 min. Verhit in een wok de santen met de overige ingredienten. Als het kookt dan de vis nog voor 3 min. zachtjes mee laten stoven.
download