Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Bumbu Bawang
Pittige makreel van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 makreel
- asem
- 4 sjalotten
- 4 uien
- 10 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 1 eetlepel dikke santen
- suiker
- zout
- bananenblad
Bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf hem in met asem en eventueel zout naar smaak. Snipper de uien en snijd de lomboks in dunne schuine ringen. Maak de uien, lomboks, trassi en laos fijn in de vijzel. Doe alles in een ruime kom of schaal en voeg er asem, suiker en santen aan toe. Wentel de vis door de bumbu, wikkel het dan in de bananenblad en schep de bumbu op de vis. Stoom de vis gaar in de stomer en rooster het dan ca. 3 min. op de barbecue.
Ikan Bumbu Bawang