De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Bumbu Bawang
Pittige makreel van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 makreel
- asem
- 4 sjalotten
- 4 uien
- 10 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 1 eetlepel dikke santen
- suiker
- zout
- bananenblad
Bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf hem in met asem en eventueel zout naar smaak. Snipper de uien en snijd de lomboks in dunne schuine ringen. Maak de uien, lomboks, trassi en laos fijn in de vijzel. Doe alles in een ruime kom of schaal en voeg er asem, suiker en santen aan toe. Wentel de vis door de bumbu, wikkel het dan in de bananenblad en schep de bumbu op de vis. Stoom de vis gaar in de stomer en rooster het dan ca. 3 min. op de barbecue.
download