De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Brengkes
Gevulde bananenbladeren met vis, kruiden en kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. kabeljauw
- 50 gr. santen, blok
- 10 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel gula djawa
- zout
- bananenbladeren
Bereiding:
Kook de vis in weinig water bijna gaar. Smelt de santen in 1,5 dl. water. Snijd de uien, knoflook en lomboks fijn en maak dit met de trassi, gula djawa en zout naar smaak fijn in de vijzel. Vul de bananenbladeren met een laagje vis, daar bovenop een laagje kruiden en hier bovenop een laagje santen. Vouw de pakketjes dicht en rooster ze op de barbecue ca. 10 min.
download