Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ampyang
Zoete pindarotsjes met Javaanse suiker en gember
Ingrediënten:
- 500 gr. rauwe pinda's
- 700 gr. gula djawa
- 2 schijfjes djahe
Bereiding:
Rooster de pinda's zonder olie mooi bruin en laat het op een koele plek afkoelen. Snijd de gula djawa heel fijn zodat het sneller vloeibaar wordt. Schil en rasp de djahe. De gula djawa en djahe in de hete wok doen, zet het vuur laag en roer tot de suiker is gesmolten. Voeg de pinda's toe en schep het geheel gauw door elkaar. Schep er met een lepel hoopjes van op bakpapier en laat ze helemaal afkoelen.
Ampyang