Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ampela Ayam Peteh
Kippenmaagjes met garnalen en petehbonen
Ingrediënten:
- 200 gr. garnalen
- 150 gr. kippenmaagjes
- 3 dl. santen
- 5 rode uien
- 1 teen knoflook
- 4 petehbonen
- 1 groene lombok
- 1 rode lombok
- 2 daun salam
- 2 eetlepels bieslook
- 1 theelepel djahe
- citroensap
- suiker
- olie
Bereiding:
Was de lomboks, verwijder de zaadjes en snijd ze in dunne ringen. Snipper de ui, peteh en knoflook fijn. Snijd de kippenmaagjes grof en sprenkel er wat citroensap over. Verhit olie in de wok en fruit de ui, knoflook, djahe en daun salam. Doe er de kippenmagen en garnalen bij en bak tot de garnalen van kleur veranderen. Doe er dan de petehbonen, lomboks, suiker en de santen bij. Stoof het verder op een niet te groot vuur tot het gaar is. Garneer met bieslook en serveer het warm.
Ampela Ayam Peteh