De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gimbal Udang
Gefrituurde balletjes van garnalen
Ingrediënten:
- 250 gr. garnalen
- 3 lente-uien
- 3 eieren
- 7 eetlepels bloem
- 2,5 dl. santen
- 2 theelepels ketumbar
- halve theelepel witte peper
- zout
- olie
Bereiding:
Pel de garnalen, was ze en hak ze fijn. Snijd de bosuitjes in dunne, fijne reepjes en wrijf de ketumbar en de witte peper in een vijzel fijn. Klop de eieren los en meng dit met de garnalen, ketumbar, peper, bloem en de santen en voeg zout naar smaak toe. Maak er, met ca. 1 eetlepel beslag, mooie balletjes van. Verhit de olie in een wok en frituur de gimbals mooi goudbruin.
download