Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Gimbal Udang
Gefrituurde balletjes van garnalen
Ingrediënten:
- 250 gr. garnalen
- 3 lente-uien
- 3 eieren
- 7 eetlepels bloem
- 2,5 dl. santen
- 2 theelepels ketumbar
- halve theelepel witte peper
- zout
- olie
Bereiding:
Pel de garnalen, was ze en hak ze fijn. Snijd de bosuitjes in dunne, fijne reepjes en wrijf de ketumbar en de witte peper in een vijzel fijn. Klop de eieren los en meng dit met de garnalen, ketumbar, peper, bloem en de santen en voeg zout naar smaak toe. Maak er, met ca. 1 eetlepel beslag, mooie balletjes van. Verhit de olie in een wok en frituur de gimbals mooi goudbruin.
Gimbal Udang