De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gadon Tahu
Gestoomde, gekruide tofu en gehakt met kokosmelk
Ingrediënten:
- 300 gr. rundergehakt
- 2,5 dl. dikke santen
- 1 tahu
- 2 eieren
- 4 sjalottten
- 1 theelepel gula djawa
- 2 tenen knoflook
- 4 groene lomboks
- 1 theelepel ketumbar
- 1 daun salam
- 1 eetlepel limoensap
- zout
Bereiding:
Snipper de sjalotten, pers de knoflook en verkruimel de daun salam. Snijd de lomboks fijn. Kluts de eieren los in een kom. Snijd de tahu in plakken en prak die fijn met een vork. Meng de tahu met de overige ingredienten en zout naar smaak. Doe het mengsel in een schaal, strooi er wat salam over en stoom het gaar in 30 tot 45 min. Lekker met witte rijst.
download