Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Udang Makasar

Gestoomde kruidige visballetjes


Ingrediënten:

- 350 gr. gepelde garnalen
- 150 gr. wijtingfilet
- 6 daun salam
- 4 theelepels maizena
- 4 theelepels sesamolie
- 3 gr. gula djawa
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel zeezout
- 1 ei
- 1 eetlepel basilicum
- sambal trassi
- peper
- zout

Bereiding:

Spoel de vis af en maak hem droog. Hak de garnalen en vis ragfijn. Roer het ei los en voeg dit al roerend toe aan de maizena. Meng de sambal met het citroensap. Doe het garnalen-vismengsel in een kom. Voeg het eimengsel, sambalmengsel en basilicum hieraan toe. Roer en schep alles goed om. Voeg de gula djawa toe en zout en peper naar smaak. Plaats de kom 15 min. op een koele plaats.

Vorm van het mengsel 12 balletjes. Bestrijk de geperforeerde bodem van een stoompan met de olie. Leg de balletjes hierop. Breng in de pan 3 tot 4 dl. water aan de kook. Leg de salam in het water en voeg het zeezout toe. Laat alles 5 min. zachtjes doorkoken. Stoom de balletjes in 10 tot 12 min. gaar. Dien de balletjes zo warm mogelijk op. Volkomen koud zijn ze ook lekker.

Frikadel Udang Makasar