Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gulai Ikan
Sateh Manis
Smoor Betawi
Gurame Asam Manis
Sambal Teri Jengki
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Es Shanghai
Tropische vruchtjes met ijs en zoete melk
Ingrediënten:
- 1 blik vruchtencocktail
- 1 blikje cincau
- 1 blikje kelapa muda
- rozensiroop
- dikke santen of gecondenseerde melk
- schaafijs
Bereiding:
Schaaf een blok ijs met een ijsschaafmachientje of stamp gewone ijsklontjes heel fijn. Snijd de cincau in kleine blokjes. Neem mooie glazen en doe onderin fruit, wat blokjes cincau en wat jonge kokos. Leg er een paar eetlepels schaafijs op. Giet er een scheutje rozensiroop over en daarna een scheut santen of gecondenseerde melk. Vul eventueel bij met ijskoud water tot het schaafijs onder staat. Meteen opdienen, aan tafel doorroeren met een (sorbet)lepel.
Es Shanghai