De nieuwste recepten
Bijgerechten
Tahu Kukus Campur Jamur
Tempeh Bacem Enam
Telor Dadar Bumbu Kecap
Ayam Penyet Dua
Tahu Nugget
Nagerechten
Martabak Manis Tiga
Sorbet Buah Aneka
Koffiesnacks
Pisang Molen
Kue Lapis Surabaya Dua
Tv snacks
Siomay Goreng Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Es Shanghai
Tropische vruchtjes met ijs en zoete melk
Ingrediënten:
- 1 blik vruchtencocktail
- 1 blikje cincau
- 1 blikje kelapa muda
- rozensiroop
- dikke santen of gecondenseerde melk
- schaafijs
Bereiding:
Schaaf een blok ijs met een ijsschaafmachientje of stamp gewone ijsklontjes heel fijn. Snijd de cincau in kleine blokjes. Neem mooie glazen en doe onderin fruit, wat blokjes cincau en wat jonge kokos. Leg er een paar eetlepels schaafijs op. Giet er een scheutje rozensiroop over en daarna een scheut santen of gecondenseerde melk. Vul eventueel bij met ijskoud water tot het schaafijs onder staat. Meteen opdienen, aan tafel doorroeren met een (sorbet)lepel.
download