Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Djalang Kotek

Gevulde pasteitjes met garnalen


Ingrediënten:

- 300 gr. rijstmeel
- 100 gr. garnalen
- 100 gr. santen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 eieren
- 1 theelepel ketumbar
- 1 bouillontablet
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- bieslook
- water
- peper
- boter
- zout

Bereiding:

Snijd de bieslook fijn, hak de garnalen en kook de eieren hard. Maak een stevig deeg van het meel, water en zout. Rol dit uit en maak er rondjes van met een doorsnee van ca. 10 cm. Smelt de santen in een pannetje met voldoende water zodat je dikke santen overhoudt. Snipper de ui en knoflook. Snijd de eieren klein en prak ze met een vork fijner. Smelt een kwart pakje boter, voeg de ketumbar, ui, knoflook, peper, verkruimelde bouillonblok en de geprakte eieren toe en fruit het geheel ca. 5 min. Voeg dan de djeruk purut, daun salam en bieslook toe. Dan na 3 min. al roerend de santen en de garnalen toevoegen. Laat dit zachtjes sudderen tot het iets verdampt is en droger wordt. Laat de vulling afkoelen. Verwijder de djeruk purut en salam. Vul de deegrondjes met het vulsel en vouw ze dicht als een pastei. Frituur ze in hete olie goudbruin. Dit kunt u zowel warm als koud serveren.

Djalang Kotek