Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Agar-Agar Coklat Dua
Chocolade pudding met warme vanillevla
Ingrediënten:
- 100 gr. chocolade
- 6 dl. melk
- 1 zakje agar-agar
- 1 eetlepel honing
Vla:
- 1 ltr. volle melk
- 3 eieren
- 2 kopjes suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 mespuntje zout
Bereiding:
Rasp de chocolade fijn. Roer de agar-agar door de melk en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de chocolade toe en laat de pudding al roerend 2 min. koken. Naar smaak honing toevoegen en overgieten in een puddingvorm. Laat de chocoladepudding na afkoeling 2 uur opstijven in de koelkast. Keer de pudding daarna op een schaal.
Voor de vla kook je de melk met de vanillesuiker en zout. Klop de eidooiers met 2 kopjes suiker stijf. Als de melk kookt de pan van het vuur halen en voeg de stijfgeklopte eidooiers met de suiker toe. Blijf voortdurend kloppen met een garde om schiften te voorkomen. Proef de vla, als die niet zoet genoeg is, kun je er nog wat suiker aan toevoegen. Schep wat van de pudding op een bord en dan giet de warme vanillevla er over heen.