De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Carang Mas
Gefrituurde zoete aardappelen met palmsuiker
Ingrediënten:
- 500 gr. zoete aardappelen
- 200 gr. geraspte gula djawa
- olie
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes. Doe dit onder de kraan of in een grote kom met water om verkleuren te voorkomen, laat ze uitlekken en dep het goed droog. Verhit een laag olie in een wok en frituur de aardappelen hierin goudbruin. Laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok, doe er de aardappellucifertjes weer in, voeg de gula djawa toe en roerbak op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Doe de inhoud van de wok in een schaal en vorm platte ronde koekjes door steeds ca. 1 eetlepel van dit mengsel op vetvrij papier plat te drukken, dit moet gebeuren voordat het is afgekoeld.
download