Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Carang Mas

Gefrituurde zoete aardappelen met palmsuiker


Ingrediënten:

- 500 gr. zoete aardappelen
- 200 gr. geraspte gula djawa
- olie

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes. Doe dit onder de kraan of in een grote kom met water om verkleuren te voorkomen, laat ze uitlekken en dep het goed droog. Verhit een laag olie in een wok en frituur de aardappelen hierin goudbruin. Laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok, doe er de aardappellucifertjes weer in, voeg de gula djawa toe en roerbak op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Doe de inhoud van de wok in een schaal en vorm platte ronde koekjes door steeds ca. 1 eetlepel van dit mengsel op vetvrij papier plat te drukken, dit moet gebeuren voordat het is afgekoeld.

Carang Mas