Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Acar Tahu
Gestoofde tofu in kokosmelk
Ingrediënten:
- 150 gr. tahu
- 25 gr. santen
- half ui
- 1 teen knoflook
- 3 rawits
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel serehpoeder
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel ketjap
- olie
Bereiding:
Droog de tahu met keukenpapier en snijd het in blokjes van 1 cm. Frituur ze in ca. 5 min. lichtbruin in ruim olie op hoog vuur. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Snipper de ui en de knoflook en snijd de rawits in ringetjes. Maal de kemirienoten fijn en wrijf ze met ui, knoflook, djahe en sereh in de vijzel. Fruit dit met de rawits 2 min. in een beetje olie. Doe er een kopje water, santen, azijn en ketjap bij. Breng het aan de kook en roer goed om. Doe de tahu en eventueel zout naar smaak erbij en laat het geheel een kwartiertje sudderen. Lekker met witte rijst.