Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Tahu

Gestoofde tofu in kokosmelk


Ingrediënten:

- 150 gr. tahu
- 25 gr. santen
- half ui
- 1 teen knoflook
- 3 rawits
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel serehpoeder
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel ketjap
- olie

Bereiding:

Droog de tahu met keukenpapier en snijd het in blokjes van 1 cm. Frituur ze in ca. 5 min. lichtbruin in ruim olie op hoog vuur. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Snipper de ui en de knoflook en snijd de rawits in ringetjes. Maal de kemirienoten fijn en wrijf ze met ui, knoflook, djahe en sereh in de vijzel. Fruit dit met de rawits 2 min. in een beetje olie. Doe er een kopje water, santen, azijn en ketjap bij. Breng het aan de kook en roer goed om. Doe de tahu en eventueel zout naar smaak erbij en laat het geheel een kwartiertje sudderen. Lekker met witte rijst.

Acar Tahu