Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Balado Ikan

Makreel in een kruidige tomatensaus


Ingrediënten:

- 500 gr. makreel
- 2 eetlepels limoensap
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 6 rode lomboks
- 2 schijven laos
- 3 daun djeruk purut
- 1 grote vleestomaat
- 1 eetlepel tomatenpuree
- olie
- zout
- suiker

Bereiding:

Snijd de vis in moten, spoel ze af en dep ze droog. Meng ze in een kom met het limoensap en bestrooi met zout. Laat even staan. Snijd intussen de sjalotten, knoflook, lomboks en laos fijn en wrijf ze in de vijzel tot een pasta. Bak de moten vis in hete olie tot ze bruin zijn. Zet ze weer even opzij. Ontvel de tomaat en hak hem in kleine stukjes. Fruit de kruidenpasta in 3 eetlepels olie. Voeg de djeruk purut toe en fruit mee. Doe er na een paar minuten de stukjes tomaat bij en laat meebakken tot de tomaat zacht is. Doe er een kopje heet water bij en los de tomatenpuree erin op. Breng op smaak met een theelepel suiker en wat zout. Laat de saus wat inkoken tot hij mooi dik is. Leg tot slot de moten vis in de saus en laat mee sudderen tot de vis net gaar is. Pas op dat de vis niet te droog wordt. Neem er de djeruk purut uit en dien heet op.

Balado Ikan