De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bebotok Rumput Laut
Gestoomde groentepakketjes met garnalen, tempeh en zeewier
Ingrediënten:
- 250 gr. wakame
- 50 gr. garnalen
- 50 gr. tempeh
- 100 gr. prei
- wortel
- 2 tenen knoflook
- 2 schijven laos
- 1 rode lombok
- 4 uien
- trassi
- ketumbar
- 50 gr. santen
- 1 dl. heet water
- 2 eetlepels citroensap
- zout
- bananenblad
Bereiding:
Snijd de tempeh, prei, wortel, knoflook, garnalen, laos, lombok en de uien fijn. Smelt de santen in het hete water. Laat het zeewier in ruim water wellen en snijd ze fijn. Maak de overige ingredienten fijn en vermeng ze goed, samen met de aangelengde santen. Wikkel kleine hoeveelheden in een stuk bananenblad en laat de pakketjes gaar stomen. In plaats van zeewier kun je ook koolbladeren gebruiken.
download