Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Kuning

Zoet/zure komkommer en sjalotjes


Ingrediënten:

- 10 sjalotjes
- 3 komkommers
- 1 rode lombok
- 2 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel kunyit
- 2 dl. water
- 1 dl. azijn
- 2 eetlepels olie
- suiker
- zout

Bereiding:

Pel de sjalotten maar laat ze heel. Snijd de gewassen komkommers in lange repen, evenals de lombok. Pers de knoflook. Pof de kemirienoten en wrijf ze fijn met de kunyit, djahe, knoflook, zout, suiker en ketumbar. Fruit dit in de olie en doe het water erbij, voeg dan de azijn toe terwijl je goed roert. Voeg dan de sjalotjes toe en laat het geheel goed gaar sudderen. Serveer de acar koud.

Acar Kuning