Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Baronang Bakar
Geroosterde kabeljauw van de barbecue
Ingrediënten:
- 400 gr. kabeljauw
- 3 sjalotten
- zout
- 3 cm. kunyit
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 schijf djahe
- 3 tenen knoflook
- 1 daun djeruk purut
- 3 rode lomboks
- sambal badjak
Bereiding:
Was de vis en kerf hem aan beide kanten enkele malen in. Pel de sjalotjes, knoflook, djahe en kunyit en snijd ze fijn. Was de lomboks en snijd ze in dunne ringen. Maak voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, lomboks, djahe, djeruk purut en kunyit in de vijzel fijn. Meng de bumbu met de ketjap manis en zout naar smaak. Wrijf de vis hiermee goed in. Wikkel de vis in aluminiumfolie en rooster het op de barbecue in ca. 5 min. aan elke kant gaar. Serveer hier de sambal bij.
Baronang Bakar