Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Baronang Bakar

Geroosterde kabeljauw van de barbecue


Ingrediënten:

- 400 gr. kabeljauw
- 3 sjalotten
- zout
- 3 cm. kunyit
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 schijf djahe
- 3 tenen knoflook
- 1 daun djeruk purut
- 3 rode lomboks
- sambal badjak

Bereiding:

Was de vis en kerf hem aan beide kanten enkele malen in. Pel de sjalotjes, knoflook, djahe en kunyit en snijd ze fijn. Was de lomboks en snijd ze in dunne ringen. Maak voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, lomboks, djahe, djeruk purut en kunyit in de vijzel fijn. Meng de bumbu met de ketjap manis en zout naar smaak. Wrijf de vis hiermee goed in. Wikkel de vis in aluminiumfolie en rooster het op de barbecue in ca. 5 min. aan elke kant gaar. Serveer hier de sambal bij.

Baronang Bakar