Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bandeng Santen

Makreel in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 2 theelepels asem
- zout
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 6 eetlepels olie
- 40 gr. santen, blok
- 2 dl. water

Bereiding:

Maak de vis schoon en snijd het in moten. Maak een papje van asem, 2 eetlepels water en zout en bestrijk hier de vis mee. Verhit olie in de wok, bak de vis en keer het regelmatig om. Pel ondertussen de knoflook en uien en snipper ze fijn. Maak de uien, knoflook, sambal, laos, kunyit, djinten en gula djawa fijn in de vijzel. Schep de vis uit de olie als het bruin gebakken is en laat het uitlekken. Fruit in de achtergebleven olie de fijngemaakte kruiden samen met ketumbar en djinten. Voeg hier water en de santen aan toe en roer tot de santen is opgelost. Leg de vismoten in deze saus en laat het enkele min. stoven.

Bandeng Santen