Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Bami Goreng Djawa
Bami met kipfilet, grote garnalen en spitskool
Ingrediënten:
- 300 gr. kipfilet
- 250 gr. mie
- 8 garnalen met staart
- halve spitskool
- 1 prei
- 2 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1 lombok
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel djahe
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Kook de mie in ruim water in ca. 2 min. gaar. Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de schoongemaakte prei en lombok in smalle ringen en de spitskool in repen. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotjes, knoflook, trassi en prei voor ca. 2 min. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak het lichtbruin. Voeg djahe, lombok en spitskool toe en roerbak het geheel nog ca. 3 min. Schep de mie hierdoor. Schep de garnalen erdoor en bestrooi de mie met het paprikapoeder. Laat het geheel, al omscheppend, door en door warm worden.