Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bami Goreng

Bami met varkensvlees en garnalen


Ingrediënten:

- 500 gr. mie
- 250 gr. magere hamlappen
- 50 gr. garnalen
- 50 gr. ham
- 1 kleine prei
- halve witte kool
- 1 tomaat
- 100 gr. tauge
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 mespunt ve-tsin
- 4 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eieren
- gefruite uitjes
- 1 theelepel djahe
- 4 eetlepels olie
- 2 eetlepels selderie
- 10 gr. boter
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees en de tomaat in blokjes en snijd de selderie fijn. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd de witte kool in smalle reepjes en de prei in smalle ringen. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat het in een vergiet uitlekken. Verhit de olie en bak het vlees hierin zachtjes 10 min. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit 5 min. mee. Snijd de lomboks in ringen. Doe alle groenten, behalve de tauge, bij het vlees en de uien. Laat het 8 min. meebakken. Klop ondertussen de eieren los met wat water en zout. Bak er in een middelgrote pan een dunne omelet van. Rol deze op en snijd hem in reepjes.

Doe nu de ham, garnalen, tauge, selderie, zout, peper, djahe, ve-tsin, ketjap en het citroensap bij het vlees groentenmengsel. Schep de mie erdoor en blijf omscheppen tot de bami gloeiend heet is geworden. Serveer de bami op een voorverwarmde schotel. Garneer met de reepjes omelet en de gefruite uitjes.

Bami Goreng