De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Kuning Empat
Geurige gele rijst gekookt in kokosmelk en kruiden
Ingrediënten:
- 500 gr. rijst
- 500 ml. water
- 400 ml. santen
- 3 daun salam
- 2 daun pandan
- 2 serehstengels
- 2 daun djeruk purut
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Was de rijst grondig en laat deze uitlekken. Meng de santen, het water, de kunyit, de daun pandan, de serehstengels, de daun salam, de daun djeruk purut en het zout in een pan. Breng het mengsel aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze tot hij halfgaar is. Stoom de rijst 20 tot 30 minuten tot hij volledig gaar is. Serveer de nasi kuning warm.
download