Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bali Tahu

Gebakken tahu in een rode, pittige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. tahu
- 5 tenen knoflook
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel water
- olie

Voor de saus:

- 6 rode lomboks
- 3 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 2 sjalotten
- 2 cm. djahe
- 1,5 dl. santen
- 1 serehstengel
- 2 theelepels gula djawa
- 3 eetlepels water
- zout
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Snijd de tahu in kleine blokjes. Maal de knoflook en het zout tot een pasta en meng dit met het water. Marineer hiermee de blokjes ca. 15 min. Verhit de olie in een wok en bak hierin de tahu goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Maal de lomboks, knoflook, tomaten en de sjalotjes fijn tot een pasta. Meng het water erdoor. Verhit in een pan de olie en voeg de saus en de sereh toe en laat dit zachtjes 5 min. sudderen. Voeg dan de santen, gula djawa en de tahu toe en laat dit nog 5 min. suderen. Voeg zout naar smaak toe. Klaar om te serveren.

Bali Tahu