De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Babi Panggang Tradisional
Gegrilde varkenshaas met rijke kruidenmarinade
Ingrediënten:
- 1 kg. varkenshaas
- 100 ml. water
- 4 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels gula djawa
- 1 eetlepel trassi
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel zout
- 0,5 theelepel zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels arachideolie
Bumbu:
- 5 lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- 3 daun salam
- 3 rawits
- 2 serehstengels
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
Bereiding:
Maal de lomboks, rawits, knoflook, sjalotten, djahe, laos, sereh en trassi tot een fijne pasta. Dit kan met een vijzel of met een blender. Meng de bumbu met ketjap manis, gula djawa, djinten, ketumbar, laos, kunyit, zout en zwarte peperkorrels. Wrijf dit mengsel goed over de varkenshaas en laat het minimaal 4 uur marineren. Verhit de arachideolie in een braadpan en braad het vlees rondom aan op middelhoog vuur tot het een mooi bruin korstje heeft. Voeg het water en de daun salam toe, dek de pan af en laat het vlees op laag vuur ongeveer 1,5 uur sudderen tot het mals is. Keer het vlees af en toe. Haal het vlees uit de pan en gril het kort op de barbecue of in een hete oven van 220°C voor een gerookte smaak en een knapperig korstje. Snijd het vlees in schuine plakjes en serveer met de saus uit de pan.