Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Ketjap Pedis

Geroosterde kippenpoten met een pittige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 4 kippenpoten
- 1,5 dl. water
- 1 serehstengel
- 2 cm. djahe
- 2 daun salam
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 theelepels gula djawa
- sap van 1 limoen
- zout
- olie

Bumbu:

- 6 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten

Ketjapsaus:

- 3 rode rawits
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel olie

Bereiding:

Wrijf de kip in met het limoensap en wat zout en laat het een uur staan. Kneus de sereh en de djahe. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en maal de bumbu tot een pasta. Snijd voor de ketjapsaus de rawits in kleine ringen en meng het met de ketjap en olie in een kommetje, houd dit apart.

Verhit 3 eetlepels olie en fruit de bumbu samen met de sereh, daun salam en de djahe tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak de kip tot het van kleur is veranderd. Voeg het water en de gula djawa toe en stoof de kip gaar. Haal de kip uit het vocht en laat het afkoelen. Laat het vocht tot een saus inkoken. Rooster de kip mooi bruin op de grill of barbecue en bestrijk het telkens met de ingekookte saus. Serveer de kip samen met het ketjapsausje.

Ayam Bakar Ketjap Pedis